péntek, 25 május 2012 21:09

Fegyver mod hírek

Írta:
logo 120525A Rise of Flight hivatalos oldalán LOFT egy új bejegyzést publikált, amelyben az 1.026-os patch-ben megjelenő fegyverzet kiegészítőkről (weapon mods) van szó. A post-ban az információk mellett új képek láthatóak, illetve egy Youtube videó, amelyben Le Prieur rakétákat indít egy Nieuport 11-es repülőgép. A fegyverzet kiegészítők tesztelése már folyamatban van.
LOFT elmondása szerint az egyik legnehezebb része ennek a feladatnak a pontos adatoknak, információknak a felkutatása jelentette, ugyanis ezeknek a fegyverzet kiegészítőknek a fejlesztése nem gazán volt jól dokumentálva, sok esetben a fronton a harci alakulatoknál történtek a fejélesztések. Ennek oka talán az lehet, hogy ezeknél a fejlesztéseknél jellemző volt az egyszerűség és a szükség. A fejlesztők azokat a mod-okat tették bele a szimulátorba, amelyeknek a létezését fényképpel sikerült bizonyítani. Sok mod hatékonyságáról és egyéb jellemzőiről nem maradtak fent pontos információk, de a cél az volt, hogy egy új, nagyon érdekes,az első világháború idején létező lehetőség kerüljön bele a RoF világába.

A kutatómunka mellett a programozóknak is sok munkájuk volt a fegyverzet kiegészítők kapcsán, például új újratárazás animáció elkészítése, vagy a géppuskák Foster féle alkalmazása a repülőgépeken. Ez az eljárás lehetővé tette a felső szárnyon lévő géppuska sínen való mozgatását, így lehetőség volt felfelé is tüzelni. Ekkor az ellenséget alulról közelítette meg a támadó. (További részletek ITT.) A munka során a szükséges kód 90%-át újraírták, de voltak részek amelyeket a programozók most készítettek el. A lenti videóban a francia Le Prieur rakétákat láthatjuk amelyeket egy Nieuport 11-es repülőgépről indítanak. A rakétáknak két típusa lesz elérhető a RoF-ban. Az egyik típusnál egy kést/pengét helyeztek el a rakétában és tüzérségi felderítő ballonok ellen alkalmaztak, a másik pedig a robbanó anyaggal ellátott változat, egyéb célok ellen. Mivel ezeknél a rakétáknál a hajtóanyag lőpor volt, amely egyenetlenül égett, emiatt a rakéta röppályája nem volt igazán stabil és a hatótávolsága is minimális volt.


Források: Köszönöm feca1229-nek az értesítést! :)