kedd, 18 október 2011 17:59

Hírek október közepén

Írta:
Hírek október közepén2011. október 14-től 21-ig újabb akciót indítottak a Rise of Flight készítői, aminek köszönhetően újra lehetőségünk feltölteni hangárunkat, hiszen minden repülőgépet 50%-al olcsóbban vásárolhatunk meg, a készülő R.E.8-as kivételével. Mindemellett érdekes hírekkel is elláttak minket a készítők.

  • A fejlesztők jelenleg a készülő R.E.8-as légcsavarjának állásszögén, illetve az előretüzelő géppuska tűzgyorsaságán dolgoznak, a munka a megfelelő ütemben halad, így a gép hamarosan bekerülhet a karrier módba is, ahol a már elavult Nieuport repülőgépeket fogja váltani.
  • Kisebb változásokon fog átesni a felhasználói felület.
  • A térképet ezentúl nem csak az M betű megnyomásával kapcsolhatjuk be, hanem a joy egy tetszőleges gombjával is aktiválhatjuk.
  • Az egyes repülőgépekhez saját joy profilt tudunk készíteni, amely automatikusan betöltődik, ha az adott géppel repülünk.
  • Az AI viselkedése is módosításra kerül. A tervek szerint Karrier módban, ha találat éri az AI gépet és megsérül, vagy a pilóta sebesül meg, akkor a repülőgép visszafordul a saját bázisa felé. Ez akkor is bekövetkezik, ha az AI gép lőszere fogy el. A programozók azon is dolgoznak, hogy ha felhőben repülsz, akkor az AI gép ne vegyen észre.
  • A grafikában és a játékélményben is lesznek változások, hiszen ha például megsérül a motor, a kiömlő olaj a pilóta arcára kerülhet, de a sálunkkal lehetőség lesz megtisztítani a védőszemüveget... (Kíváncsi vagyok, ezt hogyan valósítják meg. :) Motorsérülés esetén a motor teljesítménye csökken a hűtővíz hőmérséklete pedig emelkedni kezd. Ezzel együtt új hangeffekteket is hallani fogunk ilyenkor.
  • Az éjszakai repülésekkor megjelennek a keresőfények. Ha a földi egységek meghallják a támadó repülőgépeket, akkor jelzőrakétákat lőnek ki, és bekapcsolják a légvédelmi szirénákat és a keresőreflektorokat. Ha valamelyik reflektor befogott egy támadó gépet, akkor a többi is rááll, ezzel is segítve a légvédelmet. Az egészben talán az a legérdekesebb, hogy a légvédelem éjjel kizárólag hallás után képes tájékozódni, amíg valamelyik keresőfény meg nem találja valamelyik támadó repülőgépet.Az október 20-án, az USA-ben megjelenő PC Pilot magazin DVD mellékletén a Rise of Flight 1.021b telepítő is rajta lesz, így tovább gyarapodhat a ROF népes rajongótábora. :)

Források: