szerda, 31 március 2010 16:37

Install és beállítások

Írta:
Install

A telepítés elején simán ment minden, az felhasználási feltételek után és az opcionális mission editor kiválasztása után (érdemes feltenni) már indul is a telepítő. Pár percig dolgozik, majd a végén felajánlja az Acrobat Reader, a DirectX, a MS VC++ 2005 és a NET 3.5 SP1 telepítését. Az Acrobat Reader kivételével mindegyik előtt ott hagytam a kijelölést, jobb a békesség.


A program minden egyes indításkor frissítéseket keres, ha van akkor letölti és telepíti őket, nincs szükség beavatkozásra. Amíg nem áll rendelkezésre a legfrissebb verzió, a start és a beállítások gomb nem aktív. A config menüben el lehet kezdeni bíbelődni a grafikai/hang és joystick beállításokkal.A joystick beállításokra érdemes kitérni. A setup az input.map nevű (egy sima textfájl) tárolja a billentyűzet beállításokat. Csak olvasható, tehát érdemes egy másolatot készíteni belőle. Ezután már bátran lehet konfigurálni.

Főmenü - az első lépések

A főmenü előtt a már sokat kiritizált login képernyő fogad, vagyis élő internet kapcsolat nélkül sajnos offline sem lehet egy kört csapni a repülőtér körül. A kezdeti regisztrációs nehézségeken szerencsére gyorsan javított a gyártó. Az animált főmenü nagyon szépre sikerült, a hangárban álló SPAD S.XIII körül mozog a kamera, a minden sallang nélküli menüpontok pedig a képernyő alján találhatóak meg.

Training/gyakorlás: a játékkal való ismerkedésre, a repüléssel és a repülőgéppel kapcsolatos oktatóvideók és infók gyors felszívására, navigációs ismeretekre és gyakorlórepülésre.

Single/egyjátékos: mielőtt berontanánk a multiplayer játszótérre, ajánlatos pár repült órát gyűjteni. Erre ez a mód a legjobb, pl. az irányítási beállítások korrigálására alkalmasabb a reptéren álló gépen próbálkozni, inkább mint az első gyakorlórepülésen a levegőből indulva villámgyorsan lezuhanni. A bevetéseken mindig van elsődleges és másodlagos cél, ajánlott ezeket észben tartani.

Carrer/karrier: Kezdőként a frontra kerülve kiválasztható a repülőszázad, ezzel együtt az is, hogy melyik oldalon fogunk repülni: Melyik évben kezdünk, stb... Ötféle nehézségi szintet lehet választani, az egészen kezdőtől az ászig.

Multiplayer/többjátékos mód: Nincs szükség Hiperlobbyra, mint az Il-2 esetében, a játék saját szerverkeresőt tartalmaz. A lista elég sok infót (ország, szervernév, játékosok és elérhető helyek száma, a bevetés neve/típusa) tartalmaz, könnyű kiválasztani a legalkalmasabbat. Dedikált szerver futtatására is van lehetőség, a jelenlegi állapotban meg kell adni a játékhoz használt belépési azonosítót és jelszót, így a már dedikált szervernél használatban levő saját azonosítóval már nem lehet indítható a játék. Reméljük, hogy ezen később változtatnak majd.

Profile/profil: Pilóta információk, hovatartozás, mottó, repülőszázad, statisztika, stb.

Awards: A játékos által elért kitüntetések.

About: készítők.