Papa

Papa

vasárnap, 21 március 2010 19:45

RoF és a Fullscreen Mode

Stabilabbá teszi a ROF-ot, ha kikapcsoljuk a Fullscreen-t a játékban. A képen piros körrel jelzett Fullscreen Mode jelölőből kell kiszedni a pipát. Ezt az ablakot a Settings.exe-t elindítva kapod meg, majd kattints a Graphics fülre! Így a játék nem fagy ki, ha nyomsz egy Alt-Tabot. Fontos megjegyezni, hogy ilyenkor a ROF bár ablakban fut, ennek a beállításon kívül semmi nyoma, nem jelennek meg az ablak elemek.
vasárnap, 21 március 2010 19:38

Hogyan használjam a Padlock nézetet RoF-ban?

A setup-ban megnézed, hogy gyárilag melyik billentyű lett hozzárendelve (Shift + F7, F8: padlock cameras); ha nem tetszik átállítod, majd Save! Amikor repülsz, és megnyomod a Padlock-hoz rendelt gombot, ha látótávolságban van ellenség, magától rááll a pilóta feje. Ha több ellenség is van, a Padlock gomb nyomkodásával lehet váltogatni a célpontok között.
vasárnap, 21 március 2010 19:23

Ha elállítódik az alapértelmezett nézőpont

Ins, home, del, end, pageup, pagedown-al tudod állítani a nézőpontod helyzetét (addig kapcsold ki a TrackIR-t) és mikor szerinted ok, akkor nyomj egy F10-et, ez lesz a center legközelebb. Fontos tudni, hogy ez nem zoom, hanem "mozgás az ülésben."
vasárnap, 21 március 2010 18:27

Szabályaink

Köszöntünk a magyar ROF-közösség szerverén, bajtárs!
  • A véres háború ellenére az Osztrák-Magyar Monarchia I. világháborús légicsapatainak harcát a lovagiasság jellemezte. Mi szeretnénk ezt a hagyományt megőrizni, ezért íme néhány javasolt illemszabály:
  • Számunkra a győzelem a fontos, nem az ellenfél elpusztítása! Ez okból nem lövünk sérülten leszálló (Be is mondja az illető, hogy pl,"Leállt a motorom!"), vagy a földön guruló, felszálló gépre.
  • Nem próbáljuk elvenni a légigyőzelmet csapattársunktól. Ha jól láthatóan boldogul ellenfelével, inkább biztosítsunk neki fedezetet a magasból.
  • Ha egy gép jelzőrakéta fellövésével keresi utolsó ellenfelét, mi is jelezzünk vissza, ne támadjunk rá orvul!
  • Általában első szemberepüléskor nem szoktunk tüzelni egymásra, ez egyfajta köszönésnek is felfogható, de legalább tuti beazonosíthatóak a gépek.
  • Ha belépsz a szerverre, tiszteld meg a többieket azzal, hogy köszönsz és kilépéskor elköszönsz!
vasárnap, 21 március 2010 18:15

Chat a RoF-ban

A játékon belül chat-elni a chat szövegdobozzal lehet. A chat ablak Enter-t ütve jön be a chat szövegdoboz, újabb Enter-t ütve küldi el az üzenetet. A saját csapattársadnak jobb Ctrl+Enter lenyomásával üzenhetünk. Ha eddigi üzenetek szeretnénk elolvasni, azt a C billentyű lenyomásával tehetjük meg.
Akkor sajnos, amit szeretnél mondani, azt nem halljuk, ugyanis mindent elnyom a géped motorzaja... :( Hogy ezt elkerüld a következőket kell tenned:
vasárnap, 21 március 2010 15:39

A Mods kapcsoló a multiplayer-ben

Ha úgy szeretnénk repülni, hogy mindenki használhassa saját skin-jét, akkor be kell kapcsolni a Mods jelölőt, mind a szerver, és a kapcsolódó gépeken is. A nemzetközi porondon szinte kizárólag kikapcsolt Mods-os szerverekkel találkozunk, ezért sajnos a saját skinek-ről sajnos le kell mondani. A dedikált szerverünkön is ki van kapcsolva a Mods, csak a gyári skinpack-ek alkalmazhatóak.
28. oldal / 28